torstaina, syyskuuta 17, 2009

Neuottavan kaunis syyspäivä.

Tänään on ollut ihana, raikas ja aurinkoinen syyskeli täällä meillä. Ulos lähdettiin jo heti aamusta ja ulkoilun ohessa pääsin neulomaankin hetkeksi. Nautinnollista neulontaa Novitan luxus cloud-langasta, Viiville on siitä tulossa neulemekko. Piti päästä hyödyntämään tuo tilaisuus, koska kohta ne ovat ulkoneulonta-säät auttamatta tälle syksylle ohi, nytkin tarkeni vain auringossa, ja siinäkin jo muutaman tovin jälkeen alkoi palella käsiä, tosin minun käteni palelevat todella herkästi.

Käytiinkin jo hakemassa varastosta talvitamineita ylös, kohta on oltava jo varuilta hanskat ja pipot matkassa.-Ja tytöille on aloitettava siililapasten teko (Eipä olekaan tullut esiteltyä niitä täällä). Lupasin tehdä molemmille ensi talveksi omat, kun viime talvena tein yhdet, joista taistelivat, välillä tehtiin jo sellaistakin kompromissia että molemmilla oli yksi oma lapanen ja yksi siililapanen. Ja suloinen hattuohjekin olisi tytöille, jota himottaisi alkaa neuloa, mutta kun on tuo oma tunikakin vielä alkutekijöissään, ja haluaisin ehtiä tehdä neuletilkkuja Delhiinkin, niin ehkä nyt on parempi taas pidellä itseään aisoissa.

Ihastelinpa taas tuolla ulkona neuloessa, miten yksinkertaisesta voikin saada nättiä, ja kysymyksessä on siis nuo minun erinomaisesti palvelevat silmukkamerkkini.


Tarvitsin siis silmukkamerkkiä, ja koska tarve oli akuutti, oli käytettävä sitä mitä saatavilla on ja ensimmäiseksi silmä osui koriste-nauhakiekkoihin jotka lepäilivät askartelupöydällä korttien teon jäljiltä. Siitä sopivat pätkät, ja hevosenhäntäsolmulla kiinni jotta saa sopivan kokoisen lenkin, sytkärillä vielä sulatin nauhojen päitä, koska muuten alkavat purkautua, mutta siinäpä se sitten niitten teko onkin. Ja minua hivelee se että nuo voi helposti sävyttää neuleen väriin sopiviksi, tähänkin valitsin siis tarkoituksella tuon kauniin murretun vaalean punaisen, olisiko tuo sävy kanerva? Auringonpaisteessa nuo pääsivät oikeuksiinsa, oikein häikäisivät neulojan silmää.

Ei kommentteja: