torstaina, helmikuuta 28, 2008

INNOKKAITA KOTIPUUTARHUREJA?

mira, mulla ei ole mitään mistä tavottaisin sut, ja tarviisiin osoitteen... Laita mailina heti kun näät tään :D (tiipero-82@suomi24.fi)

Eli tämmösellä järjestyksellä mentäisiin tämä kuori- miran jätin tarkotuksella hännille, että jos ehtisin saada osoitteen ennen kuoren sinne asti ehtimistä, niin saisin hänetkin vielä kierrokseen mukaan. :)

Huomenna vien siis päivällä kuoren postiin ja tänä- iltana aloitan jo teille kaikille oman lähetys-osoitteenne lähettelyn.

Tässä vähän ohjeistusta kuinka toimia kuoren kanssa:

-maksimi aika per henkilö on viikko, toiveena kuitenkin tietysti vauhdikas toiminta.

-Huolellinen postitus (mm. selvät osoitetiedot, kestävä paketointi), että kuori selviää varmasti seuraavalle.

- Mulle aina viesti (mailina, tai kommenttina tänne blogiin) kun postitatte kuoren, että tiedetään, missä kuori menee.

-Jos jaksatte mainita blogissanne mitä kuoresta on kotiutunut, niin mielelläni liitän linkit tänne, niin on mukavempi odotella :)

-Siementen paketoinnista sen verran, että itse laitoin nuo alkup. siemenpussit mukaan, niin näkyy kaikki tiedot (kylvöajat, korkeudet yms.)niistä, yleisimmissä kasveissahan kaikki tietää ne, mutta noisssakin mitä laitoin ite kuoreen, oli mulle pari oudompaa, joista tarvisin nuo tiedot. Vähintään tieteellinen nimi ja suomenkielinen oudommista varsinkin on hyvät olla, niin osaa etsiä tietoa, jos ei mukana ole. Samoin lajike on varmaan semmonen tieto, mitä olisi kiva tietää.

- Nuo pienimmät mahdolliset minigrip-pussit totesin ältsin käteviksi tähän siementen paketointiin, menevät pieneen tilaan ja KESTÄVÄT VARMASTI KIINNI!-ettei kuoren pohjalta seuraava löydä vaan yhtä suurta siemen-mixiä :D

Mutta että näin! Mukavaa vaihtoa itse kullekkin- ja kylvöonnea! (kun täällä ainakin taitoa vasta kartutetaan :D )


KESÄKUKKIEN SIEMENTEN VAIHTO-kuori!

Sen verran lisäinfoa annan että tähän kuoreen tulisi yksivuotisina käytettäviä yrttien ja koristekukkien siemeniä. -Käy niin omista kasveista saadut, kuin ostosiemenetkin.

-Sen verran kun itselle kuoresta otat, laitat omista kätköistä tilalle -ja samalla idealla kuin noissa mun muissa vaihtokuorissa, että laskea ei tarvitse, silmämääräisesti vaan, ja silleen omantunnon mukaan nuo vaihtikset, osahan siemenistäkin/kasveistakin mielletään arvokkaammiksi kun toiset.

PS. Sen verran tuosta omasta taimienkasvatuksesta että ei ne mullakaan niin loistavia tuloksia aina (=yleensä) tuota... Välillä unohtuu kastella= taimet död, välillä taimipolte korjaa satoa=kanttuvei, välillä unohtuu jo itämisessä tuuletella=homeessa. -Ja jos näistä kaikista riskeistä selvitään, niin saattaa iskeä yksi tai useampi noista neljästä karvakerästä viljelykselle ja tekee selvää jälkeä... :D Mutta mukavaa tuo taimien kanssa puljaaminen silti on -Ja joskus jopa muutama kukka pääsee kesäksi ihan parvekettakin koristamaan! =)

osallistujalista:
1. Piia K.
2. nirppu
3. Sarianna
4. Laura
5. Karamelli
6. miia
7. MardeMoomika
8. mira

13 kommenttia:

KaraMelli kirjoitti...

Jees! Mukana! Heti!

elli_donna (ät) hotmail.com

Sanna kirjoitti...

Kiitos vinkistä, mutta mulla ei valitettavasti oikein ole paikkaa, minne istuttaa niitä siemeniä =). Ei oikein voi pienelle olohuoneen pöydällekään kukkapurkkeja kasata...

Eija kirjoitti...

Kiitos kovasti vinkistä, mutta tänä vuonna jää multa siementen esikasvatukset väliin. Vie tuo kortti- ja koruharrastus nyt kaiken ajan. Olisitpa kysynyt vaikka 15 aikaisempana vuotena, niin olisin ollut innolla mukana ;-) Suotuisaa kasvuunlähtöä teille tuleville kasvattajille!

Laura kirjoitti...

Hep!
Osallistun kiitos mielelläni! Hyvä ajatus! Alanpa tutustumaan sun blogiin tarkemmin, kuusirannan emännän kommenteista sut löysin... :)

nirppu kirjoitti...

Mä voisin lähteä mukaan tähänkin. Aina voi kaikkea kokeilla, vaikka mä olenkin mestari tappamaan kasveja : (

nirppu 98 @ gmail. com (ilman välejä)

MardeMoomika kirjoitti...

Hep . . . Sannan sivulta bongasin sinut ja kiinostaisi kovasti lähteä mukaan

Anonyymi kirjoitti...

Jep, mukana ollaan kanssa. Laitatko meiliä Sannannaa@netti.fi niin laitan osoitteen tulemaan.

´Sarianna

Heli Matero kirjoitti...

Hei!

Kiitos vinkistä, mutta meillä ei ole oikein paikkaa minne kukkasia istutella.

Kuusirannan emäntä kirjoitti...

Kiitos kutsusta, kuulostaa hauskalta, mutta olen tosi pahassa pulassa siemenien kanssa ylipäätään ja olen pyhästi päättänyt, että en hanki enää yhtään lisää. Aion kuitenkin innolla seurata, miten vaihtarihanke etenee.

Kiva kun on tuollaisia aktiivisia ihmisiä blogistaniaa piristämässä!

Anonyymi kirjoitti...

Voisin kans lähtiä mukaan :)

piiakupari@hotmail.com

Mira kirjoitti...

HEP!! :)

Eli mukana siis. Ekaa kertaa on oma piha, joten kukkia ja muutakin tulee hankittua..

miia kirjoitti...

HEP! Tahtoo ehdottomasti mukaan! :) Blogista löytyy s-postiosoitekin.

nirppu kirjoitti...

Kyselen, että onko kuori jo löytynyt??