torstaina, marraskuuta 22, 2007

joulutouhuja.

Juu, niinkun eilen oliki juttua, niiin joulua oon laitellut pikkuhiljaa. Tässä kuva meidän olkkarin ikkuna-seinustasta tän hetkisessä jouluasussaan. (Istuksin nyt siis tuossa kuvassa näkyvän tietsikan äärellä. Näköjään yks ryökälekkin( =kisumirri) pääsi kuvaan... :DTässä vähän lähempi kuva tuosta ikkunasta ja kaikista härpättimistä siinä:Eli ikkunassa kampaamo-shampoolla (-kun käsipesuaine on meillä tällä hetkellä vihreetä :D)kiinnitettynä paperi-lumihiutaleita, leikkasin vaan tällä kertaa ne silkkipaperin sijaan Tiimarin rullissa myytävistä mulperipapereista. (Tässä ikkunassa värinä siis valkea)-eli nää tuun säilyttämään jouluja eteenpäin niin kauan kun kestävät. Tuo saippualla kiinnitys-vinkki taitaa olla peräsin mun lastentarha-sijaisuus-ajalta.

Verhonklipseistä roikkuu ikkunan edessä sokeri-lumihiutaleita. Idea on peräsin Ihan Itsestä, eli lyhykäisyydessään se meni jotenki näin: Leikkaa haluamasi mallisia kuvioita paperista (kopiopaperia käytin) dippaa ne molemmin puolin vatkatussa kananmunassa ja sitten sokerissa, jonka jälkeen kuivata miedolla lämmöllä uunissa. Modifioin vaan sen verran, että käytin kanamunan sijaan vedellä ohennettua erikeepperiä, kun en tykännyt kanamunan tuomasta oranssin-rusehtavasta väristä (keltuainen).

Tässä vielä lähikuvaa. Nämä muuten tein jo viime jouluksi, ja säilöin peltirasiassa tuon vuoden yli.Sitten se kuvissa vilahtanut enkuli. Eli kun en omista niitä valmiita tonttu yms. silhuetteja,+suurin osa niistä on musta aika tylsiä, niin modifioin taas vähän ite. Ja kun en piirtää osaa, niin piti taas olla vähän luova :D (-tähän väliin semmonen että Tiimarin sivuilta löytyy pari kivaa silhuettia, mä en vaan omista tulostinta...) Eli etin enkeli-kuvallisen servetin, liimasin sen naama edellä paksuun kontaktimuoviin että sain enkulista vähän jämäkämmän, sitten leikkasin enkelin ääriviivojaan myöten irti, ja piirsin sen avulla kopiopaperille sen ääriviivat. Sen jälkeen tuota valmista kopiopaperisabluunaa vaan vähän muokkasin, että silhuetista saa paremmin kuvan mitä esittää, ja *TattaDaaA* siinä teille valmis sabluuna käytettäväksi! Leikkasin tuon enkelinki siis siitä Tiimarin mulperipaperista, kun sitä on mulla yllin kyllin ja on kivan elävää kun kuultaa vähän läpi.


Samalla idealla tein poron.Näistä aion tehdä lisääkin, niinku pitää tehdä noita paperi-lumihiutaleitakin, mutta noita paperisilhuetteja haluun isompinakin, ja koska en omista tulostinta jolla suurentaa tai mitään, niiin aion tehdä sen vanhanaikaisesti sen ruudukon avulla.-Jos ootte joskus penskana suurennelleet kuvia, niin tiiätte mistä puhun.-Tiiättekö? ;)

Ostin tänään kartonkia seinä-silhuetteja varten, ja niille Tiimarin kartongeille oli varissut hilettä. Siitä tuli idea että suihkutan niille valmiille tuotoksille vähän spray-liimaa ja ripottelen hileitä, niin saan vähän viimestellympää näköä ja bling-blingiä. Samoin ostin Tiimarista mulperipapereita (niitä skräppi-juttuja) niin paksusta mulperipaperista sain kanssa idean tehdä noita silhuetteja, niin saan niihin vähän eloa.

Tuosta tämän illan shoppailureissusta vielä sen verran että shoppailu tapahtui Jumbossa ja törmäsin Sinellissä Maijuun jonka kanssa luonnollisestikkin "jäin suustani kiinni". :D

Mutta sitten vielä yks juttu tälle illalle: Eli ensimmäinen kutistemuovi riipuksellinen kaulakoru valmistui viime yönä! Tästä tuli ihan mun ehdoton lemppari-koru! On riittävän elämää nähneen näkönen, hain siihen tarkotuksella tuommosta sekameteli-meininkiä.

4 kommenttia:

Liljankukka kirjoitti...

Hei! Kyselit tuolla blogissani noista leimasimista. päivitin tuon postauksen sen osalta mitkä ennen sua oli varattu. Otatko kaikki jäljelle jääneet leimasin värit, ja sen orvokkikori leimasimen?

Raisa kirjoitti...

Laitoin sulle mailia tuosta nallekisasta.

Hei mä tiedän sen kuvansuurennus-jutun, eli on joku pikkukuva jonka päälle piirretään ruudukko, ja sitten piirretään isompi ruudukko johon ruutu kerrallaan sitten piirretään se kuva... Eikö? =) Se oli kyllä hauskaa, joskus pienempänä noita harrastin... ja koulussakin niitä tehtiin.

Titta kirjoitti...

Jep, Raisa silleen sitä väsäilin eilen illalla poron isompaan kokoon :D Oli suht helppoo ja lopputloskin oli mitä pitikin, kun tuo kohteena ollut kuva oli riittävän simppeli :)

taru76 kirjoitti...

Kauniisti olet koristellut!
KIITOS postista : D