lauantaina, joulukuuta 01, 2007

Helli: " Kurkistelin täältä meidän isommasta vitriinistä, siis Tittahan antoi meille isommat tilat tässä, mutta siitä lisää joku kerta... Eli kurkistelin yksi ilta viime viikolla kun Titta teki sen isomman tyttönsä; Viivin, kanssa pipareita ja torttuja, saatinhan mekin Lupsakan kanssa maistiaisia toki, mutta siitä se tarttui kipinä minuunkin, että pipareitten tekoon! ".

Helli:" Tein hissukseen tuossa taikinan, kun Lupsakka meni jonnekkin asioilleen, tään on tarkotus olla yllätys sille, kun se on niin ahkerana täällä tehnyt noita rakennushommia. -Eilen niin innostuin tästä ideasta että tein ittelleni vallan assen ja liinan päähänkin".

Helli: *tomerana* "Mutta nyt uuden uutukaiseeen hellaan tuli ja sitten piparitaikina esiin!".

Helli: "Voi kun ehtisin saada nämä valmiiksi ennenkun se ukkokulta tulee... Hauskaahan tämä on ja ihana tuoksu lejailee sitten pari päivää koko huushollissa, mutta aika hidastahan tämä on näillä töppötassuilla... Tuosta vielä yksi sydän ja valmista tuli! Eikun uuniin ja haukkana viereen vahtimaan etteivät pääse kärähtämään".

Helli: "No nyt kävi ovi...Taitaa se köriläs sieltä saapua..."

Helli: Moi! Sait asiat hoidettua vai? Sinähän nopeesti ne hoisit *jupisee*-Vähän liiankin...
Mutta mene hetkeksi vaikka tupaan, täällä on sinulle jotain, mutta hetki menee vielä!

Lupsakka: Morjesta vaan, ei ollut ketään missään, niin äkkiähän ne asiat hoituu kun ei joudu jonottelemaan.

Lupsakka:*myhäilee* "Mitähän se mamma on keksinyt... On niin salamyhkänenkii... Hmm...mukava tuoksu... On vaan niin mieto että ei voi tunnistaa... Aika tutun olonen tää kyllä jotenki on...
*nuuhkii *


**hetkisen päästä***

Helli: *hyräilee* "Tam ta dam tamtam tamtta daa... Vielä kynttilät palamaan ja kahvi, ja sitten herkuttelemaan!

Helli: "Noniin! Nyt saa tulla..!"

*************************

Noniin, jätetään Nalluraiset herkutteleemaan ja mä kerron vähän näsitä aikaansaannoksistani.


HELLA:

Hellaa tein monta päivää, tein sen jonkun blogissa näkemäni pohjalta. (Yritin ettiä sitä blogia, että saisin linkitettyä,mutta tuloksetta). Pohjana on Oasis kukkasientä, josta tuo malli on leikattu. Siinä blogissa oli käytetty kuivakukkasientä, mulla sattu kaapista löytymään sitä tuorekukkasientä, joten käytin sitä.

Sienen päälle vaan vetelin 4 tai 5 kerrosta lakkaa, blogissa oli käytetty liimaa, jonka mä hylkäsin eka kerroksen jälkeen, kun se oli hankalaa levittää, enkä laiskana jaksanut lantrata :D Kaivoin siis decoupe-juttuja varten hommatun Kiva-kalustelakka-purkin esille ja käytin sitä, kuivatin ja lakkasin ja kuivatin ja lakkasin...Takaa en ole vieäkään tehnyt tuota kovetusta, pitää hoitaa se joskus...

Kun pinta oli tarpeeksi kovan tuntunen, tein paperista hella pohjan avulla liesilevyn ja luukkujen mallit. Sen jälkeen maalasin lieden, kuivattelin taas ja tein paperimallien avulla Fimo-massasta hellalevyn ja luukut. Hellalevyyn painelin nukkiskoon ruukunpohjilla "levyt" eli ne pyörylät siihen pintaan. Sitten uunitus massajutuille ja liimaamaan ne paikoilleen. Voila´ valmista tuli!

Todennäkösesti lisään kyllä vielä peltien hantaakit joku päivä, ne ajattelin tehdä ihan vaan joko rautalangasta tai rautalangasta ja parista helmestä.

Lisään ohjeita kun jaksan, mutta nyt se on moro!

1 kommentti:

Raisa kirjoitti...

Kiitoksia yllärilahjasta, se tuli toki jo viime viikolla mutta en vaan ole ehtinyt bloggailemaan.... Ne napit: *ooh*! =)