lauantaina, heinäkuuta 14, 2007

Tyttö tuli! =)


Juu-u, syynä tähän blogihiljaisuuteen on pikkuprinsessa, joka päätti putkahtaa maailmaan nelisen viikkoa etuajassa, saapumispäivänä oli 28.6! Painoa oli syntyessä 2775 g ja pituutta 46 cm. Synnytys meni nopeesti ja en ees epiduraalia nautiskellut, vaan ilokaasun turrutusvoimalla ja lämpöpusseilla odottelin tyttelin saapumista keinutuolissa. Kätilönä oli semmonen vanhempi naisihminen joka osasi sopivasti myötäillä, komentaa ja pitää ohjat käsissä, eli senkin puoleen oli "mukava" kokemus, -jos synnytys nyt voi semmonen olla muun kun lopputuloksen kannalta katsottuna ;). Laitoksella meni aikaa enemmälti kun Viivin kanssa, koska tytteli, -tuleva Ronja, kellastui...Kontrolleissa ollaan juostu parin päivän välein Kättärillä vielä tämän viikon keskiviikkoon asti, mutta nyt aletaan olla selvemmillä vesillä jo, ja pikkuhiljaa aletaan sovitella arkea kasaan; Viivin rytmi ja touhut kun pitää saada asettumaan kuvioon äitin elämän ja Ronjan kuvioitten kanssa...

On sitä silti pikkusen käsitöitä tehty: Laitoksella neuloin neulekolttua eteenpäin, kohta alkaa etukappalekkin valmistumaan. Ronjalle yritän tehdä vaippoja, kun kaikki on niin isoja että tyttö hukkuu niihin, yhet 6 kk villikset oon tehny, ja Ronjalle omasta päästä sopivat on tekeillä, toisesta lahkeesta puuttuu pari kerrosta.-Vaipoissa ollaan oltu nyt kertis-linjalla, kun on tätä hommaa muutenki enemmän ku mihin energia riittäis, pikkuhiljaa kun arki alkaa sujumaan, niin alan täytellä kestovaippoja taas käyttöön.


Ainii, tänään kävin eurokankaassa ostamassa trikoota pienempää kantoliinaa varten, kun tuo mun Baby bundler on vähän turhan jyhkee tässä vaiheessa. Oli surkea trikoolajitelma, interlockista ei ees myyjä tiennyt että mitä se on, ja melkeen kaikki trikoot oli sitä ohkasta lörppyä...Palaosiosta löysin kolmen metrin palan vähän napakampaa ja paksumpaa luonnonvaaleeta (tarkotus on ehkä värjätä ite), en vaan tiiä riittääkö siihen tuplaristikehto-sidontahärpäkkeeseen kuin hyvin, kun nyt pestynähän se on varmaan vielä lyhyempi kun se 3 m... Toinen juttu oli että ehkä 30 cm toisesta päästä on reika siinä kankaassa toisessa päässä, onneksi se on laidassa, että ainakin toinen puolikas on sen vajaa 3 metriä, kun kakshan tuosta leveydestä saa noita liinoja...No mutta se selviää sitten kun alan työstää sitä kangasta.
Että näin, vähän päivitystahti nyt hiljenee ainaki ensi alkuun, mutta kyllä aina jotain pitää saada tehdä;Päähän siinä hajoo jos ei mitään omaa juttua ole :D
Ps. Jos jollain olisi ideoita kantoliinailun lämmikkeeksi neulomalla syksylle, niin ideoita otetaan vastaan. Ite ajattelin tehdä ison kolmiohuivin, jonka sisään voidaan molemmat kääriytyä, mutta en ole mikään mestari isoissa töissä, ja monimutkasissa ohjeissa, joten vinkit on tervetulleita

11 kommenttia:

viuhti kirjoitti...

Hei ja onnea tytön johdosta! Kaikkea hyvää uudelle tulokkaalle. Kiitos kommentistasi blogissani. :)

Kurnauskis kirjoitti...

Onnea perheenlisäyksen johdosta!!

Basilli kirjoitti...

Tulin vastavierailulle :-) Oih, ja täältähän löytyi suloinen kuva pienestä nyytistä! Lämpimät onnittelut uudesta perheenjäsenestä <3

Hmmm, nyt täytyy muuten minunkin alkaa miettimään lämmikkeitä kantoliinaan... Enpäs ole tullut ajatelleeksi tuota asiaa :-o Marrasvauva varmasti tulee semmmosia tarvimaan..

Mirsq kirjoitti...

Paljon onnea!!! Ihana pikku-söpöläinen teillä siellä... :)
Tee ainakin säärystimet pikkuneidille (jos ei ennestään siis ole esim. babylegsejä ;) ), pysyy jalat lämpimänä liinaillessa! :)

Henna kirjoitti...

Onneksi olkoon! Suloinen tyttö.

Liimanäppi kirjoitti...

Onneksi olkoon, ihanan pikku-Ronjan olette saaneet. Siinäpä sitä on näpräämistä vähäksi aikaa.

Anonyymi kirjoitti...

Oi kuinka suloinen nyytti! Paljon onnea koko perheelle <3

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Oikein lämpimät onnittelut uudesta perheenjäsenestä. Yritä nauttia kaikesta ihasta: vauvan tuoksusta kotona jne. Minä elän sitä vaihetta, että pojat ovat pian muuttamassa pois kotoa ja yritän siitäkin nauttia mahd. paljon esim yhteisestä rauhallisesta aamuhetkestä näin lomalla.

Mari kirjoitti...

Vaaleanpunaiset onnittelut! Ihanaa loppukesää pikkuprinsessoille ja sinulle.

www.millam.vuodatus.net kirjoitti...

Onnea vaaville ja läheisille! Söpö on kuva :)

taru76 kirjoitti...

Olen aiemminkin blogissasi käynyt, nyt lueskelin vähän enemmän. Onnea vielä vauvasta, aivan ihana on tuo valokuva! Aika saman ikäiset ovatkin meidän pienemmät neidit, meillä syntyi 18.6.

Ihania juttuja sinulla täällä blogissa on. Mitähän kaikkea hienoa niistä massoistakin saat aikaiseksi : )