lauantaina, kesäkuuta 09, 2007

Taas ostoksilla, ja jotain valmistakin :D

Ohhoh kun on aika rientänyt taas...Onko tässä menny OIKEESTI jo melkeen pari viikkoa viime postauksesta...?No hyvä vaan, niin saadaan pikku-otus kohta maailmaan. -Pikkuotuksesta puheen ollen, kävin viime viikolla Kättärillä lääkärissä kun paino oli edelliskuussa tullut ja pudonnut kilon...No, samoihin aikoihin se pikkusen putos Viiviäki oottaessa, joten lieventävä asianhaara, mutta kuitenki. Ultrattiin ja kateltiin tilannetta, ja Önnikkä on ihan viikkojaan vastaavan kokonen, eli äiti se on vaan tässä hävinny, mut se oli aika tiedossa jo etukäteen. Kyllä mä tosin enemmän oon kiinnittäny nyt huomiota ruuan määrään, mitä kurkusta survon alas, mutta kun ei näin pieneen ihmiseen mahu kerralla kun rajallinen määrä, ja NYT varsinkaan :D

Samalla lääkärikäynnillä muuten tuli hyvä huomio; Mulle on merkitty pituutta kaikkiin papereihin yli 10 cm ylimäärästä! Etää heittäähän ne paino-pituus-suhdekäyrät sillon...Jollekkin on ilmeisesti sattunu ajatusvirhe kirjottaessa, ja muut on vaan kopioinu oimiin papereihinsa tän fiban. Eli varmaan vähenee tämä herjaus siitä että minä en syö, ainaki jonkin verran, kun saadaan papereihin mun oikee pituus :)

Koska Viivillä oli hampilääkäri yhtäaikaa kun mulla oma lääkäri kättärillä, niin Marko hoiti tytön ja ne meni keskenään mummolaan vielä loppupäiväksi korjaamaan autoa (kytkin sitten meni ja pamahti ihan tuusaksi, ihanaa että on mies joka saa noi hommat hoidettuu kokonaan ite, nii ei ihan omaisuuksia mee aina jotain autolle sattuessa)...Ja mitä tämä tarkoittikaan:

*****************ÄITIN VAPAA-PÄIVÄ! :Eli kättäriltä suunnistin bussilla keskustaanpäin, kävin Kurvissa Fidassa: Saaliina oli vaaleenpunaset sukkahousut, valkeat sukkikset (joo, ei omaan läyttöön, askarteluun, mutta kohteen näätte myöhemmin... ), ja vähän vaatteita ja Viiville kivat "ne perinteiset" puukuutiot.

Sitten viereen Tiimariin ja Voila`! Siellä oli niitä "Gardren" ja muita leimoja, mitä Taava mainitsi aikasemmin blogissaan löytäneensä, ja mä olen metsästäny hullun kiilto silmissä ympäri Vantaan ja Espoon Tiimareita, tuloksetta tähän asti. (Voi hiisi, kyllä stadista saa kaikkea... ;) ) Mitähän muuta sieltä tarttu mukaan...Piippurasseja, ku aina kun niitä tarviis, että tulee joku ihana idea vastaan, nii niitä ei ole. Nii juu, ja ihania kirjain-muovihelmiä ostin kanssa, niillekkin on jo pari käyttökohdetta valmiina odottamassa.

Sitten hyppäsin metroon ja menin Hakaniemeen, ideana oli käydä hallissa hiukopalalla ja siinä lankakaupassa, mutta toisin meni... Kiersin toria aivan haltioituneena, kattelin kukkia ja myynnissä oli jo kotimaisia uusia perunoita ja porkkanoita ja kaikea ihanaa. Mussutettavaksi asti kassiin päätyi litra ihania, makeita kirsikoita ja kotimaisia kasvihuonemansikoita. -Harmittaa ettei ollu kamera mukana, torilta olis saanu ihania kuvia. Sitten suuntasin hallin ovia kohti. Ovien luona mua tuli vastaan vanhempi mies joka kysy kohdalla varsin kohteliaasti että : "Anteeksi, mennäänkö naimisiin?" Nauroin takasinpäin, totesin että "Jos nyt ei kuitenkaan." ja jatkoin matkaa, mutta nauratti kyllä pitkän aikaa,- en tiiä kuin paljon oli alkoholilla osuutta asiaan, kun ottaa huomioon, että tämä meikäläisen siunattu tila ei jää kyllä nykyään enää keltään VARMASTI huomaamatta -ehkä setä ajatteli että kaksi kärpästä yhdellä iskulla :D

Hallissa olin jo niin poikki että en jaksanu kun kiertää sen nälkäsenä löytää viimesillä voimilla sen kahvilan, todeta että ankea valikoima mitään kunnon syömistä ja kovin pitkä jono. Pois. Jäi lankakauppa ratsaamatta, mutta joskus toiste sitten, ja ei mlla kyllä mitään tarvetta ole edes lankaa saada, kuhan olisin kattonu huvikseen. Sitten asematunneliin haukkaamaan hiukopalaa ja metrossa tulin siihen lopputulokseen että ei jaksa tämä mamma kipittää enää tälle päivälle hirveesti, eli lenkistä pois keskustan askartelupuodit, ja juna-aseman kautta Malmille ettimään Prismasta Peel Offs-markereita. Lopputulos:Myyjä ei edes oikein meinaa ymmärtää mistä nyt n kyse, ja eipä saatu vielä ääriviivatarroihin kauheesti tällä reissulla väriä. Kiersin Suomalaisen kirjakaupan, Tiimarin ja Tarjoustalonki että jos löytys ees JOITAIN permanent-kyniä, kohtuuhintasia ja kivoilla väreillä, korvaamaan ne Peelsit, mutta eipä näkynyt... No, Taava lupautu kattomaan, josko löytäisi mulle nuo halutut tussit, joten eipä mitään.

Sitten vaan junalla kotiinpäin! :)

Tässä nämä löydetyt aarteet:

**************************
Sitten on rötkö-ryökäleestä yksi kuva,eilen napattu; poitsu ottaa arskaa partsilla...Yritin napata kuvaa jo aikasemmin kun Viivi rötkötti selällään puoliksi Penan päällä, mutta Benji lähti kirjaimellisesti kävelee kun aloin virittää kameraa :D


*****************************
Eilinen päivä meni unisissa merkeissä taas. En saanu yöllä oikeen nukuttua, ja Viivi heräsi viiden jälkeen, niin lopputuloksena oli Zombi-äiti. Oikeesti en muista millon viimeksi olis nukuttanu niin paljon että ei uskalla mennä pitkälleen, koska tietää että sillon taju lähtee justiinsa! No, korjailin tilannetta koko päivän ja nukuin aina vaan ku tyttökin, ja iltaan mennessä olin jo kaksien päikkäreitten jäljiltä aika normaalin olonen-tai ainaki silmät pysy taas auki ;)

Marko ehotti että jos haluun vähän vapaata, niin he voi mennä mummolaan, autossa olis ruosteenpoistoa ja Viivi pääsis mummon hoivaan siksi aikaa,ja huomenna( =tänään) voisin tulla perässä, kun on Viivin synttäri-kekkerit, jotka mummi lupasi järjestää kokonaan ilman mun apua, kun mulla ei oikeen nyt ymmärrettävästikkään virta riitä leipomisiin ja muihin. No, tyttö ja iskä lähti mummolaan ja taas on äiti vapaalla :D (tää alkaa olla hurjaa...) No, kävin kirjastossa ja kiersin tuossa kylällä pikkusen, mutta kyllä helle ajo nopeesti kotia viileeseen.

Kotona levitin nautinnolla keittiön pöydän täyteen leimaus-juttuja, (mukana kaikki nää uudet, justiin hankitut ihanuudet) Ja aloin soveltaa kaikkia mahdollisia tekniikoita, mistä oon IKINÄ kuullukkaan, ja kekkasin vissiin vähän omiakin :D Tässä näitä:

Eli kangasväreillä käytettäväksi tarkotetut Tiimarin leimasimet, normi-liimaa leima-aineena ja paria eri väriä koristehiekkaa. Päälle siveltimellä vielä kerros liimaa, ja lisäsin vielä myöhemmin 3d lakkaa että varmasti kestää hiekat missä pitääkin. Tein vaan tyhmänä kokeilun paperille kun paksua kartonkia on mulla varastossa rajallinen määrä, olis pitäny vaan uskaltaa suoraan kartongille.

Sitten värillisiä leimasinnesteitä, joiden päälle läpinäkyvää embossaus-jauhetta. Taustan väritin vesipuuväreillä (siveltimellä). Myöhemmin väritin leimakuvat vielä puuväreillä ja laitoin kirkasta 3-d lakkaa kukkien ja lehtien päälle.

Nää on tehty ihan normi liima-leima-aineella ja mustalla embossaus-jauheella. Pitäs keksiä näihinki joku juju..

Nää on ihan vaan leimattu värillisillä leima-aineilla märäksi pyyhittyyn kartonkiin, oisin kokeillu niinpäinki että suihkuttanu vettä päälle, mutta multa justiin hajos se mun ainokainen suihkepullo. Mutta kiva tulos näinkin. :)

Ylläällä olevat lemmikeillä on muutes taustaan saatu väriä vielä vettä sivelemällä leimauksen jälkeen uudelleen, ja kahvinmuruja ripoteltu vielä ihan viimoseks joksikin aikaa sille märälle paperille.Ihan kylmästi vaan huuhtelin myöhemmmin ne murut pois.(Se pikakahvijauhe toimis tähän ku häkä, mutku ei viittis ostaa koko purnukkaa paria lusikallista varten-hei, sitähän myydään varmaan annospusseissakin?!-sanokaa että myydään!!!?)

Vaaleenpunanen leppis-paperi on liima-leima-aineella leimattu, ja helmiäisjauheella koristettu.

Tuhatjalkanen on sillä kangasvärileimasilella ja liimalla leimattu, helmiäisjauhe päällä ( ei toimi tuo liima helmiäisjauheeseen, jotenki liian märkää, tää oli ainoo aika isosta satsista ees jotenki käytettävissä oleva kuva).

Muut on liima-leima-aineella ja chalkseilla tehtyjä.


Ylärivin kolme helakan väristä on embossaamalla, taustat on kahessa chalkseista, keskimmäisessä puuväriä ja kurkumaa( käytin kurkumaa niinku kahvinporoja aiemmin. )

Keskellä olevat hailakat on liima-leima-aineella leimattu, kirkkaalla embossausjauheella koristettu ja puuväreillä veetty tausta. Saa muuten olla aika vahva väri että erottuu se kirkas embossaus, noissa ei livenäkään näy kauheen hyvin.

Loput on krakleeraus-maalaus-kokeiluja. Jännä kuin mun maaleista osa krakeloituu ja osa ei, vaikka olisivatkin ihan vaan saman merkin eri sävyjä! :D Musta toi pelkkä krakelointi oli tylsä, varsinki ku kaikki ei ees halkeillu, joten vetelin sinne tänne päälle (ihan vaan vessapaperin kanssa) osaan kuparin väristä rajaus-kalvoväriä, ja osaan hopean väristä rajaus-kalvoväriä.

Värit ei kuvassa ihan piä paikkaansa, en saanu säädettyä kohilleen. Valitan...
Tälle on jo saaja oottamassa, koska en tiiä lukevatko blogia, niin en paljasta enempää :) Kokeilin Askartelulehdessä ollutta ohjetta tuohon perhosen tekoon, teen varmaan samalla idealla tuhatjalkasia ja toukkiakin ja tähänhän ne sukkikset sieltä kirpparilta metsästettiin :D Noista lehdistä sen verran, että se Stich & Craft on loistava jos yhtään on innokkuutta kirjonnan ja ristipistoilun suuntaan- ja mulla ainaki avas ihan uusia maisemia, niinku kuvasta näkyy.Tätä korttien koristelua kirjomalla -paperille, kartongille tai aida-pohjalle tuun kyllä tekemään lisää, heti kun on aikaa, eilen jo himotti, mut aika loppu kesken.


Tässä on noita siipiä valmiina oottamassa parit, ja yksi ihka valmis perhonenki oottelee tuolla sijoituskohdettaan :)
Tää on säätöä vaille valmis, muistutuksen sana itelleni: ÄLÄ IKINÄ KIRJORTA MITÄÄN KORTTIIN VAPAALLA KÄDELLÄ ILMAN LUONNOSTELUA! tuossa on ollu jo teipill´ä kiinni softispalakin, johon tuhersin tuon, taas vapaalla kädellä. Pilalle meni sekin, toiselle puolelle taivutin "onnea" rautalangasta ja koristelin ne kirjaimet välihelmillä, mut innostuin läträämään niin paljon pikaliiman kanssa että ei sekään ollu hyvä. Idea muuten on kyllä täysin käyttökelponen, pitää vaan vähän reenata. Muutenki tuo rautalangan käyttö on aika jännää tohua korteissa ja mulla reenauslistalla.

Sitten kokeilin tuota pistelyä, sillä saa aika kivoja juttuja, mutta sekin on harjotuksen ja huolellisuuden tulos, ja SUUNNITELTAVA ja näköjään melkeen kuviot kokeiltavakin etukäteen. Mutta toimii! :)

Mun helmitilaus tuli eilen postissa! Taas olin tosi tyytyväinen tuohon Esteriinaan kaikin puolin.


Sitten on kuvassa Viivin kesähatun alotelma. Etenee edelleen TODELLA hitaasti (lue:ei etene ollenkaan).

3 kommenttia:

KaraMelli kirjoitti...

Heh-heh, minäkin kiertelin Tiimareita hulluna jälkikäteen, kun kerran unohdin ostaa sellaisia keltamustia ja mustavalkoisia piipunrasseja. Oli näköjään muutkin niitä ostanut. Jos vaikka joskus ehtisi tehdä virkattuja perhosia, niin niistä voisi saada kivat vartalot... Saas nähdä koska niin pitkälle ehdin, mutta nytpä on vartalot valmiina!

Tiina kirjoitti...

Taavalta terveisiä ääriviivatusseja olisi nyt. Taava tulee torstaina mökiltä kotiin.

Taava kirjoitti...

Laitoin sulle meiliä tusseista.