maanantaina, kesäkuuta 18, 2007

Raskasta raskautta

Jep. Näin se on. Raskaana oloa ei suotta ole nimetty RASKAANA oloksi. Viiviä odottaessa en tiennyt tästä riemusta vielä mitään, ennakoivia supistuksiakaan kun ei tullut edes niin paljoa eikä voimakkaina, että oisin ne supistuksiksi tajunnut, ennenkun mua neuvolassa opastivat :D Nyt on ollut kaikkea: Supistuksia (koko skaalalla). Ummetusta (kaikki raskautetut naiset tietää että ei puhuta mistään pienestä ahtaudentunteesta, vaan siitä että kun se odotettu kikkare sitten vihdoin ja viimein saapuu pihalle, niin olo on aikaisempaan verrattuna TAIVAALLINEN). Ala-maha ja -selkäjomotusta (neuvolassa ei löytänyt enää päätä, joten se siellä ilmeisesti painaa). En tiiä onko jo peräti se surullisen kuuluisa limatulppakin mennyttä kalua, tai menossa parhaimmillaan, jotain sen tyyppistä on liikkeellä kuitenki. Ja väsymys, ihminen joka ei montaa yötä elämässään ole unettomuudesta kärsinyt, ei osaa nukkua! Joko ei nukahda kirveelläkään (no ehkä sillä vois, mutta se olisi jo ikiunta ;) )tai sitten yöheräämisen jälkeen (joita on puolentoista-kahdentunnin välein joko pissihädän tai kivun takia) ei vaan enää saa unta... Ja seuraavana päivänä ei sitten pysty eikä kykene eikä ennenkaikkea uskalla tehdä mitään muuta kun maata hiljaa paikoillaan, kun tuo väsymys aiheuttaa supistuksia ja yleensä se unensaanti on siinä vaiheessa aivan toivotonta. Nuo ja ne normi liitoskivut, mielialamuutokset ja muut päälle, ja tiedät kyllä vuorenvarmasti olevasi ERITTÄINKIN raskaana.

Tänään oli kuitenki niin tämän äiteen kun Viivinki neuvola, ja molemmat saivat kehuja kasvusta ja kaikki oli muutenkin ok. Viivi vielä urhoollisesti kesti rokotuksenki.

Ei se aina näin surkeeta ole, nyt on vaan ollu enempi noita raskaita ja kipeitä päiviä.

Kattelin edellistä postausta muuten ja kuvittelin siinä sitä edellisestä postauksesta olevasta 2 viikkoa, vaikka päivämäärät julmasti kertovat aikaa välillä kuluneen...oliko neljä päivää :D Että tässä jamassa se meikämamman muisti on ihan oikeesti... Nyt tiedän senki miltä dementikoista mahtaa tämä elämä tuntua, koska mä en muista menneisyyttä nykyään kun eiliseen asti. Vanhemmat päivät on melkosta hernerokkasumua, niistä on hajua vaan yksittäisistä tapahtumista, ja niitäkään ei saa asetettua millekkään aikajanalle.

No mutta kerrotaan niitä muistikuvia mitä viime ajoista on: Eli Viivin synttärit oli mummolassa toissaviikonloppuna, siitä tässä pari kuvaa:

Neiti keskittyy kakun syöntiin, isi vähän auttaa.Synttärisankari testailemassa uutukaista kahluuallastaan (kumivene)


Ja viime viikonloppuna olin koko viikonlopun vapaalla. Viivi oli isukin matkassa mummolassa, autoa korjasivat taas, tällä kertaa ruosteenpoistoa ja maalaussessiota. Ja ukin uuden veneen korjausta. Äiti silläaikaa öllötti kotona. Lauantaina pörräsin kavereitten, Veeran ja Katin matkassa shoppailureissulla, tai ideana olikin vaan olla mukana, mutta automaattikäynti vahvisti asian: Olin unohtanut(yllätys-yllätys taas että jotain oli unohtunut! ) että opintolainan lyhennys lähtee tililtä 16 päivän tienoilla, joten rahaa olikin tilillä jäljellä vaan muutama euro... No mutta, tosi hyvää teki kuitenki vaan pörrätä ihan muissa kuvioissa kun yleensä, ja Kati oli aivan enkeli ja tuli vielä illalla auttamaan kämpän siivouksessa. -Tai siis minä hädintuskin pystyin imuroimaan koko kämpän, ja Kati teki putskliiniä koko naisentehokkuudellaan (ja se nainen on muuten ihan yleisellä mittapuulla mitattuna TODELLA tehokas) keittiössä ja koko kämpän lattioissa. Projektin päätteeksi syötiin hyvin;kotimaisia varhaisperunoita margariinin, herne-maissi-paprikan ja Atrian grillivartaitten kanssa. NAM!
-Ja kiitos vielä Kati, jos luet tätä, et parempaa lahjaa oikeesti olisi tässä tilassa olevalle naiselle voinu antaa. :)

Askartelu- ja käsityöinto on ollut tosi vähissä, yhen kaulakorun oon saanu itelle tehtyä, eikä siitäkään ole edes kuvaa vielä otettuna. Ja haaveillen selailen tuota Stitch &craftia, jos joku päivä jaksas alkaa ideoimaan tuon pohjalta kortteja.... Ja tänään iski ihme himo alottaa tekee Viiville sukkia! Semmosia polvipitusia, rimpsureunasia missä on yläreunassa sidottavat nauhat. -Keiju-meininki-sukkendaalit! En tiiä...kypsytellään nyt tuota ideaa vielä kuitenki... :D

Ei kommentteja: