sunnuntaina, huhtikuuta 08, 2007

Lahopää-äiti taas asialla... ;)

No nyt taasen vihdoin ja viimein saan tämän päiviteltyä taas :) Pääsiäinen tuli, oli ja meni mutta nämä mun pääsiäiskuvat vaan notku ja odotteli täällä passissa esille pääsyä. No, laitetaan ne nyt...elikkäs pari vuotta sitten tein nuo paljetti-koristeiset munat, ja joka vuosi on pitänyt tehdä pikkusen erilailla koristettuja munia lisää- ja melkeen joka vuosi pääsiäinen tulee ja menee niin vauhdilla, ettei muka ehdi...Vuosi sitten taisin tehdä nuo maalatut ja krakeloidut tuossa alakuvassa, neki pitäis fiksaa sen verran, että laittas kunnon lakkakerroksen päälle, nii olisivat paljon viimestellymmän näkösiä.Tiput ovat sentään tämän vuoden tuotoksia ja tuo huopamuna.


Tämmösen ryijy-kokeilun alotin, ja ihan levällään tuo on tuolla vieläkin. En edes tiiä, mitä siitä tulee, joko pöytäkoriste-(jonkinlainen) taio sitten jotain muuta...mutta sitähän voi miettiä sitten kun se joskus vuonna miljoona valmistuu :D

Hehee! Sain tehtyä sen tuulimyllyn ohjeparin, ja niin innostuin ettei aikaakaan menny ku pari päivää! Toisen tein jo kortiksi, se on pikkusen vielä kesken,laitan sitten kuvan tänne kun on IHAN valmis.


Tuo meriheponen oli aika kiva kanssa. Molemmissa noissa ylläolevissa on pari ruudun heittoo joissakin kohin, mutta ei niitä onneksi huomaa.


Näitten lisäksi oon tehny pari ihan pientä kuvaa, korteista tutut, risti ja ruutu-maat, tyyliteltyinä vaan. Oon suunnitellu että tekis jonku pikkusen tilkkutyön, mihin upottas sekaan noita ristipistokuvia, mutta tilkkutöistähän minä olen haaveillut jo parisen vuotta, että saa nähdä millon on käsillä se aika että asialle alkaa tapahtuakin jotain.


***************************************
-Sitten leipomuksia!Ihan nättejä voisilmäpullia, vaikkei kardemummaa sattunukkaan olemaan tuohon voisilmään laittaa (tekee käsittämättömän ihanan maun, kokeilkaa ihmeessä!). Näissä pullissa ei muuta vikaa ole kun että eivät maistu miltään! :D Kai se johtu halpis-margariinista, joka ei tuntunu soveltuvan paistamiseenkaan, mutta en ole koskaan tehny mauttomampia pullia. Että kyllä tämän satsin jälkeen löyti tiensä paisto- ja leivinrasvaksi aito voi tässä taloudessa.

Leipää tein kanssa, ja uskokaa tai älkää mutta musta tämä oli kanssa ihan käsittämätömän mautonta (onkohan mun makuaistimukseen tullut joku härö kenties?) Eihän ihan normi vaalea leipäyleensäkkään mitään kauheita gastronomisia säväreitä anna, mutta kun ei miltään maistu!- No otan tämänki siltä kannalta että voisi olla huonomminkin: Voisi olla íhan aidosti pahaa, tai maistua hiivalle tms, näiltä kaikilta onnistuin kuitenkin siis välttymään.-Ja Marko kehu kauheesti leipää että kuin hyvää onkaan...tiiä sitten tuosta..
Tämä mahoton leipomisvimma johtu nyt ihan puhtaasti rahapulasta: Kun on riittävän tiukaa, niin ei henno viimesiä senttejään laittaa mihinkään hyvään, vaika kuin namihammasta kolottaisi, eikä ostaa edes leipää valmiina -ja niin sitä löytää ittensä normaalia useemmin leipomasta :)Voin kai minä hauskuuttaa teitä kertomalla vielä syynkin melko kriittiseen rahapulaan...: Unohtunut kotihoidontuki-hakemus! Mielessä se oli mutta mitään sen asian suhteen ei sitten saanut aikaseksi, ennenkun totesin että ei ole tippunut eikä lirissyt tilille rahaa sillon kun olis pitänyt, ja kyllä sillon jo tuli hakemus mieleen, mutta sen käsittelyynhän menee aikaa parhaimmillaan se kk:i...

No, nyt se asia on hoidossa, ja päätös tullut, ja kieli pitkällä odotellaan takautuviakin rahoja tämän kuun lopussa. Mutta eletty on, syötykin on, ja luovuuskin on taas kehittynyt kituuttaessa. Ja ensi kerran varmaankin osaan jo merkitä nuo kriittiset hakemuksen jättöpäivät kalenteriin :D Että taas voi vaan todeta että opissahan täällä ollaan. Ja kyllä keventää mieltä tietää että on ehkä jopa lompakkoon asti rahaa tuossa parin viikon päästä.


Ei kommentteja: