torstaina, huhtikuuta 19, 2007


Luin tuossa noita blogeja joita seurailen, ja KaraMellin blogista löyty haaste Roska päivässä-liikkeeseen . Laitetaan haaste eteeenpäin ja kumarrutaanpa kaikki ottamaan edes se yksi roska päivässä sieltä jostakin pikkuseks aikaa mukaan, ja nakataan se roskiin.

Sain lisättyä tuon blogilistan niistä joita ite seurailen, sieltä löytyy aika laajalla skaalalla kaikenaiheisia juttuja. Eniten käsitöitä, niistäkin aika paljon eri lajeja, vauva-arkea, kukka- ja muita kasvijuttuja, askartelua, leipomista ja ruuanlaittoa, eli kattavalla otteella tätä meikäläisen elämää :D Saa surffata!

Mitähän muuta...Ainii, keskeneräiset-listalta sain pois roikkumasta ne kestot! Ne sain väännettyä valmiiksi asti tuossa viime viikolla, ja seuraavaksi teen varmaan semmosia vaippoja joissa toinen puoli on fleeseä, on mukavamman olonen vaippaa pukiessa ja jo kasausvaiheessa, kun jo ite vaippa on pikkusen jämäkämpi. Toisaalta taas kakkavaipat on vaivattomampi putsata huuhdella pesua odottelemaan, jos oli sisällä irrallinen kuivaliina, ja kahta fleeseähän ei voi vastakkain laittaa tai homma kääntää pulkkansa ja miään neste ei liiku minnekkään (tai niin ne väittää, mä en itse ole saanut fleese-kuoria pelittämään sillon ku kokeilin, aina tuli läpi)... No mutta, kuhan saan ees tuohon Armaaseen (=ompelukone) lankaa hommattua, nii nää on sitten sen ajan ongelmia.

Tein muuten tuossa yksi ilta vielä tuohon roomboxiin pienen pieniä vaippoja. Tosin ku aloin pikkusen tiirailemaan mittakaava-silmällä, nii osasta tuli sen verran isompia että jos se vauva joka siinä pinniksessä nukkuu, käyttäs sen kokosia vaippoja, nii se olis kyllä niin iso, ettei mahtus koko sänkyyn! :D. No, leikitään, että tään vauveliinin äiti on ollu kaukaa viisas ja hankkinu TODELLA pitkällä tähtäimellä vaippoja.
Kokeilin villakuorienki neulomista, oli ihan ohkaset puikot, oisko ollu 2,5 mm ja jotain mohairin tyylista lankaa, ja kyllä niistä pikkuvillikset tuli :) Pitää tehä parit lisää vielä ainakin, kuhan taas innostuu...Kuvaa ei nyt tään hätään ole, mut lisäilen niitä tuossa myöhemmin, kuhan kerkiän.

Henkareita tein muutes kanssa ohkasesta kullanvärisestä rautalangasta, mutta vaatteita niihin en saanu aikaseksi. Kokeilin kyllä, ihan vaan leikkasin yhen bodyn mallisen kangastilkun joka oli ikäänkun kaksinkertanen niin että olkapäistä ne palat oli yhdessä ja liimasin ne sitten yhteen siihen henkarin päälle. Näytti täysin typerälle mun mielestä ja nyt olen ideaa vaille, miten noita vaatteita saisi tehtyä...? Kai mä kohta vaan otan neulan ja lankaa ja pienen kangastilkun ja sitten alkaa päreet palaa, koska tiiän että ne kankaat reunat alkaa rispaantua, ja miten ne huolittelet niin pienissä jutuissa...?-liimalla...? Auttakaa joku...- jooko...?

*************************
Viivikin se oli tuossa pari päivää mummolassa; Marko vei torstai-aamuna ja mummolan poppoo toi takasin kotia eilen illalla. Olivat olleet tytön kanssa hankinta-reissulla; Ostaneet ihka uuden turvaistuimen, että pääsee sillläkin porukalla vähän kulkemaan, eikä ole ainakaan turvaistuimesta kiinni. Semmonen jännä juttu ilmeni että myyjä oli sanonut ja ohjeissakin lukenut että tuon ikäsen/kokosen (10 kk & 8kg) saa istuttaa siinä istuimessa pää menosuuntaan... Mulla on se kuva ja tieto annettu että ei, ja ei minkään kilomäärän perusteella, vaan sen pään koon takia, että niskat eivät kestä, jos sattuu törmäys. Mut kun ohjekirjassakin kuulemma lukee, nii en sitten oikeen tiiiä, ihmetyttää kyllä kovasti...Jos jollakin on enemmän tietoo, niin kertokaa pois, kuulisin mielellään, ja jos ei tätä kautta löydy, nii etin sen tiedon jostakin netin uumenista :)

No mutta kuitenki...Viivin poissa ollessa äiti taas eli kun pellossa :) Kun ei ole mitään niitä arkirutiineja, nii jotenki ei osaa oikeen tehdä mitään fiksua, tai lähinnä siis syöminen ja siivoominen unohtuu ihan kokonaan, sitä vaan levittelee miljoona projektia levälleen pitkin kämppää ja sinne ne jää...Mutta nyt on sitten taas ihanaa palata arkeen kun Viivi tuli kotiin ja kämpästä on siivottu äitin possuilut pois, ja äiti on vähän tuulettunu ja jaksaa taas.
Sen verran mä sain Viivin poissa ollessa aikaan, että alotin ompelemaan yhteen noita näitä virkkaustilkkuja, ja on siihen valmistunu pari koetilkkua neulomallakin, kahen langankierron verkkopitsiä, ja palmikko-koetilkku. -Vaatimatonta vielä, mutta pikkuhiljaa...


Tässä tämän hetkinen tilanne:Sitten sain kylvettyä yrttejä, tässä kuvassa ne on vasta laitettuna, saivat odotella yön yli kastelua, muovihuppua ja nimikylttiä, mutta nyt ne tuolla toivottavasti jo virittelee kasvua.
Lidlistä tarttui kauppareissulla mukaan ihan kukansiemeniä: Kahta eri hybridi-versiota petuniasta, ja lobeliaa. Tänään yritän saada nämä multiin.
Pikku-kasvihuone-tölli on kanssa saanut lisää asukkeja. Suo-orvokkia toin yhteen pieneen saviruukkuun, metsämansikkaa kanssa, jotakin tädykettä (?) otin yhteen ruuukkuun kanssa ja kissoille heinätuppaita kasvamaan ruukullisen myös. Saa vaan nähdä mitä ne tykkää nyt näistä keleistä kun tuota lämmintä ei nyt piisaa. Räntää tuli tänä aamuna, ja en tiiä onko ollu yöllä pakkastakin.
Sitten tässä on pari maisemakuvaa taas:

Tässä aukeella kasvaa kieloja isoina kasvustoina, mutta vielä niistä ei ole tietoakaan, hyvä että tunnistan koko aukiota kun on nyt vielä niin erinäkönen. Taikinamarja oli kyllä tehnyt jo isot hiirenkorvat, ja tuomessa on hiiirenkorvien lisäksi kukkaterttujen alutkin näkyvissä. Otin kukkien toivossa tuota tuomea pikkusen sisällekkin, en tiiä jaksaako se niitä kukkia kyllä tehdä valmiiksi asti. Mustikassakin näky olevan jo isot silmut, nii niitä nappasin sisälle kanssa yhen varvun verran, senhän pitäs ainaki jaksaa kukkia, kun kuulemma keskellä talveakin sisälle tuodut jaksavat sen ihmeen tehdä.
Tässä on mun lemppari-polun varrelta kanssa kuva, eipä siinä mitään ihmeellistä edes kasva, on vaan kesällä hirmusen vihreä ja rauhallisen olonen paikka.

Täsä on muuten kuva mukulaleinikistä, tämän tunnistuksen kanssa vähän pähkäilin sillon aiemmin :)

******************************
Koruinnostus olisi kova, mutta pitää ainaki malttaa ens viikolle että saa materiaaliakin :)Mm. täältä tätä innotusta tarttuu kun surffailee.
Tilkkukuume on kanssa taas nousemaan päin, ja tuossa eilen kangashyllyä raivatessa otin jo kankaita erilleen uhtä tilkkuprojektia varten. Mitään pikkutarkkaa ei ole tarkotus tehdä, vaan Crazy-tekniikkaa kokeilla, ja lisätä siihen ajan kanssa kaikkea mahdollista: Pieniä ristipistotöitä, pitsiä, käsin kirjontaa yms. Vielä ei ihan täysin selvillä ole tosin edes tuo tekniikka, saati sitten toteutus. Kirjastossa oon käynyt lueskelemassa tuosta, mutta läheskään kaikista tilkku-kirjoista ei löydy edes mainittuna koko Crazya ja netissä taas suurin osa ohjeista ja muista on englanniksi, ja arvatkaa vaan riittääkö mun englanti niihin teksteihin. Täältä voi hakea innostusta tilkkutöihin, on ihania juttuja ja just tuo kirjailu yhdistettynä noihin tekee noista tosi kivoja.
*************************
Ja ainii...kissakuulumisista sen verran, että meijän poppoon vehnnäallergia-diagnoosi muuttui tuossa eilen kala-allergia-epäilyksi. Oli kokeilussa uutta ruokaa normaalin Nutron sijaan ja massiivinen oksennusaalto iski heti, ja sen jälkeen ruokaan ei juuri koskettu, mitä vähän näykittiin ja oksennettiin taas. Vehnää ruuassa ei ollut, ja tää on toistunut jo useemman ruuan kohalla, missä sitä ei ole ollut, joten tulin siihen tulokseen että ei se voi vehnästä nyt kiikastaa. Eläinkaupasta sain vinkin tuohon kalaan, ja muistin itekkin sitten heti,että niinhän nuo oksentaa muikutkin, mut oon ajatellut sen johtuvan ahneudesta syödessä ja ruodoista. Kuulemma tosin se allergiasoiva aine voi ola melkeen mikä tahansa muukin-vaikka se vehnäkin, kun sitä kuuulemma käsitellään eri ruokiin eri lailla...No mutta, nyt testaillaan ensiksi kalateoriaa.-Ja massut rauhoiteltiin eilen vanhoilla kunnon nutro-raksuilla. :)

2 kommenttia:

Mirsq kirjoitti...

Jep, oikeassa olet tuon turvaistuimen suhteen. Juuri selvitin asiaa, ja sain selville että alle 3-vuotiasta ei tulisi pitää autossa kasvot menosuuntaan! Joissakin turvaistuimissa on mahdollisuus laittaa jo alle 1-vuotias kasvot menosuuntaan, mutta sellaiset istuimet eivät kuulemma saa nykyään jotakin turvamerkintää...mutta siis muuten ovat ihan yhtä hyviä istuimia! :-)
Sait muuten minutkin innostumaan tuosta roombox-jutusta...en vain ole vielä keksinyt minkä huoneen tekisin...

Titta kirjoitti...

Juu...itekki surffailin kovasti hetikohta noita istuinsuunta-asioita kattelemassa ja kyllä ne näköjään käyttää tuota toistakin versiota, mutta kyllä mä päädyin ite siihen että haluan meijän tytön nassun olevan autossa taaksepäin, eli selkokielellä selkä menosuuntaan, niinku se suositus on.Istuimen vaihto oli sujunut liikkeessä hyvin,ilman napinoita, joten vahinkoa ei tapahtunut.

Kiva että oon saanu ihmisiä innostumaan, niin ne vaan leviää nämä hurahdukset :D Mulla oottele vauvaboksi tuolla tekijäänsä, olin ostamassa Mikkelissä äiteellä käydessä paspis-pahviakin ihan sitä varten, mut myyvät sitä niin julmetun isoina paloina, et ei olisi ollu toivoakaan rattaiden kanssa julkisilla selvitä sen ostoksen kanssa minnekkään. Mutta eiköhän se boksi joskus taas etene. :)