maanantaina, maaliskuuta 05, 2007

Vapaa-viikonlopun tulos:lankoja,koolailua ja muutama tipu!

Juu...meijän Viivi vaavi meni lauantai-aamupäivällä mummolaan hoitoon, ja äippärulla kirmasi Stadin humuun käsityö- ja askartelukauppoja ihmettelemään.Ensimmäinen etappi oli Lauttasaaressa Novitan tehtaanmyymälä, joka vaikutti puheitten perusteella neulojan paratiisilta...-ja sitä se todella oli! Kun astuin ovesta sisään, niin totesin puoli ääneen että herranjestas, täällähän voisi viettää koko päivän vaan hypistelemässä lankoja, lukemassa ohjeita ja haaveilemassa..!No mutta, sain pidettyä edes pikkusen jarrua päällä ja kori täytty ja tyhjeni, uudestaan ja uudestaan, kunnes pohjalla nökötti nämä:
kun kaarsin kassan kautta bussipysäkille ja suunnistin keskustaan. (Mielessäni jo päättäen että kunhan oon ehtiny enemmän reenata tuota neulomista ja uskallan aloittaa isompia projekteja, niin ensin suunnistetaan Novitalle takasin). -Tuota tangoa tuli muuten mukaan kaksi kerää, mutta toinen pääsi jo puikoille yhen mun ikívanhan "perintö"-langan parivaljakoksi, ja uskokaa tai älkää: pitsineule- kaulaliinaan! Pääsin nimittäin neulonta-opetukseen tuossa sunnuntaina, ja aivan uusi neulomisen maailma aukeni, kun mallipiirros alkoi selvetä ja verkkopitsin salat tulla julki. Availtiin pikkusen palmikoitten ihmeellistä maailmaakin, ja eihän ne ole ollenkaan niin hankalia kun mitä yläasteen käsityötunneilta muistin! -Että nyt on neulonta-itsetunto huipussaan ;) Tuossa on vielä erittäin epäselvä kuva syntymässä olevasta kaulaliinasta:


Ainii, tämä neuletunnin anti ei edes jäänyt tuohon annettuun oppiin, vaan sain mukaan vielä kolme vyyhteä täysi-villaista lankaa! -Että kyllä nyt kelpaa vääntää palmikoita ja muita krumeluureja :)

Tässä on viime viikolla tehtaillusta Viikinki-piposta kuva.

Tämän pipon syntytarina on vaiherikas: Ensin oli tarkoitus tehdä vaan itelle keväinen pipo, tuolta jonku blogista löysin ohjeen, nimellä Lollipop-pipo, jota käytin ohje-pohjana. Sit kattelin että jotain eloo täytyy tähän saada lisää, ja päätin helmilölä kirjoo siihen muutamia kukkia ja tein niitä valmiiksi asti puolitoista,kun isäntä totesi että on aika pliisu meikäläisen päähän meneväksi pipoksi. No, mietin aikani, ja seuraavana päivänä aloin virkata pipoille sarvia, jotka ompelin kiinni.

NYT ideana oli tehdä piru-pipo, mutta kukilla koristeltuna ja hempeillä sävyillä, idella että enkelikin voi olla pieni piru yhtäaikaa. Sitten tuli idea kirjoa hyvinkin pitkälti todellisuuteen perustuva teksti:"Piru naiseksi". No...tuumasta toimeen ja kirjoin mustalla langalla tekstin, ja totesin että..: ei hyvä!...ja purkamaan!Ajatuksena oli että kirjoisin tuon tekstin uudelleen kullanvärisellä muliinilangalla, että olisi viimeistellymmän näköinen.

Tässä vaiheessa kysäsin taas miehekkeen mielipidettä ja mahdollisia ideoita kun sarvetkin näytti liian isoilta ja alko usko loppua koko pipon valmistumiseen (sieltä tulee aina välillä tosi käytännöllisiä ja hyviä ideoita :D) ja Markon kommentti oli heti että mikset tee siitä semmosta viikinki-kypärä-pipoa. Ja tadaa! Siinähän se, letteineen kaikkineen, helmikirjailut ja lankojen päättelyt on vaan vielä pikkusen vaiheessa. -Mun oma...öööh...(mikä on Harald Hirmuisen vaimon nimi...?!)hmm... Haraldina-pipo!!!

Tässä välissä muutes kuva myöskin viime viikolla valmistuneista Viivin villis-kuorista. Ja koska kaikki on vähän kesken nykyään,niin näihin pitäisi vielä laittaa vyötärölle nyöri, Tuosta vyötäröstä tuli toooosi löysä, ja huovutin sitä käsin pikkusen jo kasaan, mutta nyöri tulee silti tarpeeseen.

Ja toinen vanha valmistunut: Se äiti-lapsi-koru, mihin synty puoli-itekseen se fimo-riipus, tämmönen siitä kaulakorusta nyt sitten tuli.Kehittelin siihen tuommosen lenkki-systeemin, että ei tarvi luisto-solmua eikä lukkoa, mutta pysyy varmasti silti kaulassa.

Sitten sitä koolailua...Ne kool-aidit saapu sillon postissa, ja ne käytettiin jo samana iltana ja totesin, että värejä oli vähän ja lankoja vieläkin jäljella paaaallljon.No, Novitan jälkeen suunnistin wtc-taloon, ostamaan lisää tätä ihanaa mehujauhetta, ja pääsin heti kotona taas läträämään.Tässä on koko värjäys-ruljanssin onnistuneet langat (vieläkin muuten jäi lankoja "tähteeksi" ja tässä olen jo vilkuillut ohjeita tuohon karamelliväri-värjäykseen)

Ja tässä epäonnistuneet. Kunnianhimoisesti ajattelin kokeilla tuota Huopasen värjäystä, koska mitkään sen värit eivät minun silmääni hiveleja.Ajattelin että ei ole minun osaltani iso häviö, jos huopuvat pilalle, koska ei niitä värjäämättäkään tule käytettyä. Mutta niin vain kävi että punainen pysyi punaisena, vaikka iskin niin pirullisen monta väripussia että saisin värin muutettua. Väri hävisi vedestä jonnekkin, mutta langan väri ei muuttunut kyllä miksikään...

Tuo epämääräsen ruskea on alunperin harmaata Huopasta, se ei näyttänyt mihinkään väriin myöskään reagoivan, mutta yhtäkkiä löysinkin kattilasta ruskeaa lankaa :) Ja tuo kukertavan kellertävän oranssi oli ihan puhtaasti oma moka: Oranssi ja murretun marjapuuron punainen on yököttävä yhdistelmä! No, mutta värjään nämä joku toinen kerta uusiksi, sillähän siitä selvitään. Ja onpahan olevinaan hyvä syy miksi PITÄÄ värjätä ;)
Sitten niitä pääsiäistipusia. Näitä on värkkäilty pitkin viikkoa vähän kerrassaan.. Alkuperäinen idea on peräsin Sinooperin vihkosesta, jossa on muuten paljon muitakin ihania askarteluideoita, muokkasin ideaa vähän omiin matskuihin sopivammaksi.

Ainii...siitä Stadin reissusta vielä sen verran että kiersin ja kiersin putiikista toiseen ja Sinereffin talossakin pyörähin, mutta neulontavimma on niin kova, että mitään ei tarttunut mukaan(ihmeellistä että näinkin voi käydä). :)

Nii juu ja Viikinki pipassa toisena lankana on Palma, ja sininen pörrö-lanka on Ibizaa, niinku Viivin pipanki lanka...en tajunnu että kyseessä on kaksi eri lankaa kun vasta nyt, mutta toinenhan on osaksi puuvillaa, kun toinen taas pelkkää keinokuitua.Että aina sitä oppii uutta.

Ei kommentteja: