maanantaina, maaliskuuta 26, 2007

onneton lintubongari...

Tässä on tämän hetkinen massu-tilanne:

--------------------------------------------------
Viivi-vaavi se on nyt mummolassa huomiseen iltapäivään asti hoidossa, joten tämä äippärulla kipitti heti tähän koneelle päivittämään ajan kanssa kaakaokupposen voimalla blogia! -Kyseessä on herkkukaakao Van Houten, joka tätä nykyä tulee korvaamaan tämän raskautetun naisen kahviannokset, koska niistä tämä nainen huomasi sydämensä saavan ylikierroksia. Se ei ole vaarallista, mutta tuntuu ilkeelle, joten totuttelemme kaakaon hörpintään. :)

Äsken muuten aloin miettiä että mistäköhän sen näkee että kuinkas monta tilaajaa blogilla on (tai on olematta, niinkun arvelin tässä tapauksessa olevan), hetkisen kun tutkailin, niin löytyhän se tieto tuolta ja uskomatonta että teitä oikeastikkin on muutama! Ihanaa! :D
--------------------------------------------------------

Tänään on muutes meikäläisen synttärit. Se pärähti kuulkaas neljännesvuosisata täyteen. Muuten en olis edes muistanut koko päivää, mutta soittelin omalle äitimuorilleni viime viikolla ja se alko puhua niistä meijän synttäreistä, sillä kun on sama syntymäpäivä (miettikää mikä synttärilahja oon ollu ;) ). Sain siitä sitten idean että vietetään ees pikkusen kerrankin synttäreitä, väänsin täytekakun ja pyysin pari kaveria kahville siippoineen. Täytekakku onnistu yli odotusten, valitsin tosi hyvät täytteet niin ei tullut liian makeaa (=soseutettu valmis marjasekoitus) kermaa osasin viime kakuntekokerrasta viisastuneena varata kaksi purkkia, että riitti hyvin. Ja kerrankin uskalsin kostuttaa pohjaa tarpeeksi, pelotti kyllä että pysyykö edes kasassa koko kakku kun liruttelin sokerivettä niin paljon, normaalisti kun laitan sitä ihan liian vähän ja pilaan sen viimestään sillä että se on rutikuivaa.

Siinä kun laitteli kahvipöytää valmiiksi niin mietin mielessäni että kyllä se NYT taas olisi kiva kun olisi oikea kahviastiasto. Mun astiakaapin sisällöstä kun ei löydy yhtään oikeaa kahvikuppia edes, kaikki on erilaisia mukeja, ja lautasiakin on vaan just sen verran että omalla porukalla kivasti pärjää.-Tämä johtuu siitä, että jos on liikaa astioita, nii minä vastaavasti sotken enemmän astioita ja eihän kukaan normioloissa juo kahvia kupista vaan muki sen olla pitää! No mutta mulle on parikin ihmistä tarjonnut viime aikona astiastoja ja oon aatellut että ei ole tarvista, mutta sanonut että pidä jemmassa, nii katotaan myöhemmin, ja eilen sitten kyselin niitä ittelleni, ja kohta mulla on elämäni ensimmäiset kahviastiastot!Ihan kuulkaa kaksin kappalein, suht hyvin yhteen sopivat, kuuden hengen molemmat, joista molemmista on pari kippoa hajonnut, mutta enpä mä niin paljon niitä kerralla tule ikinä tarviimaankaan.Että kyllä nyt kelpaa alkaa pitää kahvi ja ruokajuhlia-tai muuten vaan kestitä ihmisiä.
---------------------------------------------------------
Tein tuolla seikkaillessani yks päivä tämmösen:

Kiroilevasiili.fi

aika hauska juttu... :D
------------------------------------------------------

Ulkoiltiin viime viikolla tosi paljon Viivin kanssa, kun oli niin loistavat kelit.Innostuin aina niin kävelemään, että tuli tehtyä ihan liian pitkiä reissuja ja tämä äippärulla oli aina kotia päästyään ihan poikki ja varsinkaan nivuset ja selkä ei enää tykkää tuommosista vaelluksista. No mutta ei se hukkaan ole mennyt: Innostuin kun nähtiin yksi päívä käpytikka!-Aloin sitten miettiä että hemmetti ku ei edes tunne lintuja kun näkee, että oliko tuokaan nyt ees käpytikka, ja niitten tipusten laulut ei kerro meikämammalle mitään! Seuraavana päivänä marssittiin kirjastoon ja lainasin lintukirjan ja cd-rompun samasta aiheesta, joka ei tosin toimi meijän koneessa, mutta ehkäpä netistä löytyy mulle apua kanssa. Loppuviikolla tiirailinkin kaikkia siivekkäitä silmäkovana ja kirja mukana, ja sen verran on jo opittu että se tikka oli käpytikka (toinenki saman lajin edustaja on jo havaittu) ja että kottaraisen naaraspuolisko on tosi kauniin tummanruskea nokkaansa myöten (minä ajattelin sen nähdessäni että se on joku ihan muu lintu).Että semmosia bongauksia. bongasin mä alkuviikosta muutakin:


Leskenlehtiä oli yhdessä kadun penkereessä jo pilkottamassa.

Viivi pääsi keinumaan elämänsä ensimmäistä kertaa! Ja hiekkis käytiin testaamassa kanssa, ja nyt on hiekatkin maisteltu ensimmäistä kertaa :DJa äitin ensimmäinen ristipistotyö piiitkästä aikaa valmistu! Tätä kyllä tein pisto kerralllaan(melko kirjaimellisesti) parisen viikkoo, vaikka toisella ei ole kokoo kun muutama sentti. Ei meinaa sopia tämän kotiäidin elämään tuo ristipistoilu, kun vaatii niin ehdotonta keskittymistä ja tarkkuutta, mut tykkäsin kyllä silti tehdä ja himottas alottaa jo uusi pienen pieni piiperrys tätä lajia. varmaan teen tämän tuulimyllyn ohjeparin. Saa sitten nähdä, hennonko käyttää nämä korteiksi niinkun suunnittelin, vai keksinkö muun käyttökohteen.

Viivin mekosta valmistu takakappale!-Vielä on toivoa että neiti saa päällensäkin tämän tänä keväänä ennekun on liian lämpimät kelit. ;)

Yksi ilta hurahdin taas ihailemaan miniatyyrijuttuja tuolla Ihan Itsessä ja päätin alottaa tekemään romboxin.Tutut vaan pyörittelee mulle silmiään ku innoissani kerron että rakennan vauvahuonetta puolikkaaseen laatikkoon pahvista :D Pinnasänky on siis tehty -Siitäkin puuttuu kaikki petivaatteet tosin. Ja tapetit on, olkoonkin että boordi puuttuu välistä. Mutta pikkuhiljaa...Oon jo päättänyt että teen ainakin toisenki roomboxin, josta teen ulkohuussin! -Eikö vaan olekkin tosi romanttinen aihe? ;)
Tässä on pari kuvaa vielä koivun ja terttuseljan oksista, (pajuja on tietysti kanssa seassa) jotka kerättiin sisälle maljakkoon viikko sitten, kyllä piristää nähdä jotain noin raikkaan vihreetä jo maljakossa.Eilen tuli syötyä appelsiinia ja innostuin ottamaann siemenet siitä talteen...että jos hyvin käy niin kohta mulla on kasvamassa muutama appelsiinin taimi :)

Mutta nyt tämä mamma-otus lähtee kaivelemaan fillarin varaston uumenista talviteloilta ja lähtee kirjastoon ja kirppareille!


Ei kommentteja: