keskiviikkona, maaliskuuta 21, 2007

Sosiaalista elämää ja siivousta! =)

Voihan hitsinvimpulat ku on meikäläiseen iskeny hirmunen pesänrakennusvietti!Kai se on tää kevät ja raskaushormonit yhessa. Samat touhut oli valloillaan Viiviä ootellessa viime keväänä, ja viikon verran mitä olin työttömänä, hinkkasin kämpän lattioita ja listoja ja seiniä pienellä juuriharjalla :D Nyt oon ihan vaan järjestäny ja pessy seiniä ja ovia yms, pyyhkiny pölyjä ja muuta. Periaatteessa niinku kevätsiivoustam, mutta vaan korkeintaan pari tuntia päivässä. Keittiö ja makkari on nyt kuosissa, vähän on eteinen vielä vaiheessa, ja kohta isken tänne olkkariin.

Innostuin ruuanlaitostakin taas pitkästä aikaa kun oli pari kaveria käymässä ja tein niille sapuskat; Ihan simppelisti vaan savolaiseen makuun sopivaa paistettuja muikkuja ja perunamuussia, mutta oli ruoka kyllä kovassa huudossa. On mukava tehä ruokaa kun on enemmän syöjiä.
Muutenki oon nyt päättäny että pikkusen vilkkaampaa saa ruveta olemaan tään kotiäipän elämä, ei sitä voi vaan hautautua tänne neuleitten ja pyykkikasojen alle, sitä jaksaa paljon paremmin ku välillä tuulettuu ja näkee ihmisiä.

Tänään yllätin isännän alottamalla ruuanlaiton jo ennen sen kotiutumista (yleensä tehään yhessä). Suurempi yllätys tais kyllä olla jumalattoman eilisestä kestityksestä aiheutuneen tiskikasan katoaminen päivän aikana, tiskit kun on meillä ollu miehekkeen harteilla.

Nyt illalla väänsin kardemummakakun (=kardemummalla maustettu sokerikakku) ja huomenna aattelin tehä sämpylöitä, jemmasin jo perunamuussia tänään ruualta sitä varten.

Että hämmästyttävää miten paljon sitä saa aikaseksi kun oikeen innostuu, normaalisti kun oon ottanu sen kannan että perussiisti kämppä riittää, ja pääasia on että Viivi on tyytyväinen, muu on toissijasta ja jos ei huvita, niin ei millään lailla pakollista, -Eli aika vähän oon mitään vääntäny :D


Innostuin-tai sanotaan suoraan, että puoliks pakotin itteni alottaa pääsiäiskorttien teon.Innostus nousi kyllä taas tuohon korttien tekoon, tekis mieli tehä varastoon taas erilaisia kortteja, mitä ei oo tehny miel taas aikoihin.-Oon keskittyny materiaali-varaston kartuttamiseen kyllä sitäkin ahkerammin :D Mut nyt on sitten mukava tehä ja kasata kun on materiaaleja.Tämmönen siäsivu tulee kaikiin kortteihin, ja sivu on kiinni jonkilaisella nauhalla/paperinarulla.
Tässä on päällisivultaan valmiita kortteja. Nuo on kaikki 3 d-kuvia, sattu tuossa yksi pieni kämmi ja tuli yhestä kuvasta kaksi, blondin logiikalla, ku en sitten aatellu tehdessäni taas juurikaan :)-no mutta niinku sanottua:ei se ole väärin, se on erilailla tehty ;) Tuossa yhessä kortissa alanurkassa nököttää tuo tipu, se on laserleike-kuva. Ihastuin niihin kyllä nyt, ovat tosi hienoja.


Tässä on vielä raakileita, nää saavat varmaan 3 d- kuvat itteensä, kun nuo tipu-kuvat oottelee tuolla hyllyssä leikkelijäänsä.


Tässä on puoli-valmiita kortteja.Tää kukka-juttu on kanssa nyt ihan must-listalla nyt. Ovat varsin kivan näkösiä, saa helposti vaihtelua, mutta ovat vaan aika pirullisen hitaita tehdä!Tein näitä kukkia tuossa sillon joskus melkeen kokonaisen päivän (tai siis sen mitä mun päivässä näitä ehtii pyykkäysten ja Viivi-vaavin hoidon lisäksi tehdä). Mut tää tekniikka, mikä nyt onkaan nimeltään, on kyllä semmonen, millä pitää tehä lisää.


Tässä on parista kukasta lähempää kuvaaSitten sain aikaseksi parina iltana reenata tätä kynttilöiden tekoa! Täänki materiaalit on ootellu tuolla hyllyllä jo useemman kk:n.Yhen testiveto-kynttilän sain sillon aikanaan tehtyä.Nyt on tuo kilon pussukka tuota valmista kynttiläseosta käytetty melkeen, loput menee pinta-koristeluihin, tekis seuraavaksi mieli kokeilla tehä ite seos ja muutenki leikkiä astetta monimutkasemmilla jutuilla, mutta kuhan nämäkin nyt saa ensin ihan kokonaan valmiiks asti.


Tässä mun hienot kynttiläntekovälineet :)


Innostuin tuosta mammavaatteiksi tuunaamisesta, ku sain tehtyy ne farkut. Tässä on yks paita joutunu kohteeksi, jota en oo käyttäny kirppikselta köytönsä jälkeen ku pari kertaa. On liian paljastava mun makuuni, ja hilautu rasittavasti aina helma ylöspäin. Nyt ku sain siihen tuon resorin helmaan, niin että on reilusti pitkä, ja sain sen ruman ompeleemki helmillä piiloon, nii tää on ihan mun lempipaitoja-joku pitempi hihanen vaan päälle ettei ihan alaton olo ole. Ja on muuten aivan järkyttävän mukava päällä!


Tässä on tuosta ompeleen piilotuksesta vielä kuva.

Todennäkösesti näitä mammavaatteita syntyy vielä jonkun verran lisää, kuhan kerkiää-koneen kanssa päästiin pitkästä aikaa vasta sopuun tuosta lankojen kireydestä (taas), että huomenna jos ehtii nii alotan Viivin vaippojen ompelun taas.-Viikon verran sitä on suunniteltu ja tapeltu tuon ompeluvempeleen kanssa.

Ei kommentteja: